Project engineer (NL)

Als Project engineer bij RAXTAR draag je zorg voor het veilig opstellen van onze verticale transportoplossingen zodat de bouw optimaal en veilig verloopt. Het team van RAXTAR bestaat uit gepassioneerde en ambitieuze professionals, waarmee we de meest uitdagende projecten kunnen realiseren. Wereldwijd. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Project Engineer. Onze projectengineers werken aan diverse projecten wereldwijd en van A tot Z en daarbij werken ze nauw samen met andere teamleden, externe partners en klanten.

Educational level: HBO
Field of study: Werktuigbouwkunde
Experience: 3 - 5 jaar
Hours per week: 31 - 38,75
Start date: A.S.A.P.
Location: Veldhoven
Salary indication: 3.500 - 4.500

Project Engineer @RAXTAR – Lift your own ambitions

 RAXTAR is een toonaangevend leverancier van verticale toegangsoplossingen voor hoog- en middelbouwprojecten. Wij ontwerpen, leveren en installeren bouwliften en Common Tower-oplossingen die voldoen aan de meest uitdagende eisen. Onze dienstverlening omvat zowel project- als productoplossingen, variërend van het leveren van bouwliften en onderdelen tot het samenwerken met klanten aan duurzame projecten. In onze bedrijfscultuur staat veiligheid voorop, safety first.

 Het team van RAXTAR bestaat uit gepassioneerde en ambitieuze professionals, waarmee we de meest uitdagende projecten kunnen realiseren. Wereldwijd. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Project Engineer.

 We work as one team. We challenge. We focus. We get things done. We love what we do.

Functieomschrijving

Als Project Engineer ontwerp je liftopstellingen voor zowel huur- als verkoopprojecten. Je bent van A tot Z betrokken bij het project, van engineering tot oplevering. Samen met je collega's draag je bij aan een veilig en optimaal verloop van complexe hoogbouwprojecten over de hele wereld.

 Wat ga je doen als Project Engineer:

 • Je brengt de eisen van de bouw in kaart en stemt deze af met de klant en afdeling Sales
 • Het uitwerken van bouwkundige tekeningen
 • Het uitvoeren van technische analyses en het maken van berekeningen van onder andere ankerkrachten en bodemdruk van de opstelling
 • Je vertaalt ontwerpen naar uitvoerbare BIM-modellen en coördineert deze
 • Je staat nauw in contact met de klant en je projectteam voor een optimaal verloop van het project
 • Regelmatig ben je op de bouw aanwezig om de voortgang te volgen en de klantrelatie te versterken
 • Je identificeert mogelijke risico's en past je plannen hierop aan

 Binnen deze functie van Project Engineer rapporteer je aan de Head of Technology.

 Wat breng je mee als Project Engineer?

Het is belangrijk dat je snel kan schakelen want soms werk je aan 25 projecten tegelijkertijd. Je bent bereid om 1 à 2 keer per maand te reizen naar klanten, zowel in Nederland als binnen Europa. Daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Bouwkunde, Techniek of vergelijkbaar
 • Heb je minimaal twee jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Ben je bekend met Revit en Autocad, kennis van Solid Edge is een pre

 Wat bieden wij?

Bij RAXTAR kom je te werken in een gloednieuw, inspirerend en modern kantoorpand in Veldhoven. Met bijna 100 collega's maak je deel uit van een betrokken en informeel team waarbij vertrouwen het uitgangspunt is en ontwikkeling wordt gestimuleerd. Er worden uitstekende arbeidsvoorwaarden geboden zoals:

 • Een salaris tussen de € 3.000,- en € 4.500,- bruto per maand
 • 30 vrije dagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband
 • Werktijden flexibel in te delen
 • Een goede pensioensregeling, 50% pensioenpremie wordt betaald door de werkgever
 • Persoonlijke aandacht voor ontwikkeling en de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding/cursus
 • Jaarlijkse borrels, teamuitjes en feestjes (hier wil je bij zijn)


Solliciteren?

Word jij onze nieuwe Project Engineer? Stuur je CV of LinkedIn profiel door naar work@raxtar.com of bel voor meer informatie naar Annemieke de Kuijper via 06-57522377.

Direct solliciteren
op deze functie?
Vul het formulier in.

Wil je meer weten? Aarzel dan niet en neem contact op met Annemieke de Kuijper, HR Business Partner. Annemieke is bereikbaar via 088 369 0000. Je kunt ook mailen naar work@raxtar.com.